Audit op afstand
Audit op afstand 3

CORBO-Dochter Audit Services Europe B.V. (ASE) voert eerste audit op afstand uit

In deze ongekende tijden heeft CORBO-dochter ASE samen met een van haar opdrachtgevers een audit op afstand ontwikkeld, voorbereid en uitgevoerd. Met de audit op afstand borgt ASE de kwaliteit van de processen en dienstverlening bij het dealerbedrijf.

Ervaring
Een audit op afstand is inspannender en vraagt meer aandacht dan een fysieke audit. Door de audit op te splitsen in onderdelen met daartussen korte pauzes is dit echter goed behapbaar. Via een videocall en met het presenteren vanaf het scherm zijn de documenten en registraties van het kwaliteitssysteem beoordeeld. Op deze manier is ook samen met de kwaliteitsmanager een rondgang in en rond het bedrijf gemaakt. Op de werkplekken is een procesaudit uitgevoerd door systemen, faciliteiten en registraties te bekijken en te beoordelen. Niet alleen de kwaliteitsmanager, maar ook andere betrokkenen kunnen deelnemen aan de audit.

Voorbereiding
Er is samen met de opdrachtgever een duidelijke uitleg en een script gemaakt. De systemen en de werkwijze zijn vooraf samen met de kwaliteitsmanager getest. Deze voorbereiding zorgde er voor dat de audit soepel verliep.

Geen vervanging
De audit op afstand is geen volledige vervanging van de fysieke audit in het bedrijf. Ook de deelnemers misten onze aanwezigheid zoals ze gewend zijn. De audit op afstand is echter een heel mooi alternatief tijdens de corona-crisis om de audits toch te kunnen blijven continueren. Onze overtuiging is dat de audit op afstand wel structureel deel gaat uitmaken van een efficiënter en effectiever auditproces.

Mogelijkheden
Voor een aantal andere opdrachtgevers hebben we op basis van hun specifieke eisen vergelijkbare manieren ontwikkeld waar wij de komende maand mee aan de slag gaan.

Mocht u belangstelling hebben om dit ook voor uw organisatie toepasbaar te maken, neem dan contact met ons op!

Scroll naar top