Risico Inventarisatie en Evaluatie

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie is verplicht voor ieder bedrijf in de automotive branche. Een RI&E draagt bij aan het creëren van een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Het brengt alle arbeidsrisico’s binnen uw (auto)bedrijf in kaart en het verkleint de kans op ongevallen en aansprakelijkheid.

Wilt u hulp van CORBO bij het invullen van de RI&E of heeft u hier vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Hulp van CORBO bij de Risico Inventarisatie en Evaluatie

  • Wij zorgen dat het gebeurt en ontzorgen u
  • Ruime ervaring met het invullen van de RI&E en het interpreteren van de onderwerpen
  • We zijn onafhankelijk en kijken objectief naar situaties en faciliteiten
  • We kennen de vergelijkbare situaties bij andere bedrijven
  • Praktische en pragmatische oplossingen
  • Specialistische kennis
  • Betrokkenheid

Wat is een Risico Inventarisatie & Evaluatie?

Een RI&E maken is verplicht voor ieder (auto)bedrijf met werknemers. Het draagt bij aan de veiligheid van uw werknemers. Een risico-inventarisatie is een lijst met de mogelijke risico’s die uw werknemers lopen. Op basis van deze risico’s maakt u een plan van aanpak, waar u de juiste maatregelen mee kunt treffen. Daar helpt CORBO u bij. Door dit te doen, voorkomt u gezondheidsklachten en ongelukken onder uw werknemers. Daarmee creëert u een veilige werkomgeving, die de productiviteit van uw werknemers versterkt. U laat met het opstellen van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie namelijk zien dat u om uw werknemers geeft.

Een RI&E maken

De inspectie SWZ voert controles uit op het aanwezig zijn van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie. Bedrijven die nog geen RI&E hebben geregeld, kunnen een boete krijgen. Het is daarom van belang dat u dit zo snel mogelijk regelt. Ook voor de veiligheid van uw werknemers. De BOVAG heeft samen met partners een checklist ontwikkeld die alle aspecten in kaart brengt. Deze checklist kunt u zelf invullen. Tot 25 medewerkers hoeft u deze niet voor te leggen aan een arbeidsdeskundige. Na het inventariseren van de risico’s volgt de volgende stap. Uit de risico-inventarisatie komen er namelijk mogelijk enkele risico’s naar voren. Het is dan de bedoeling dat u een plan van aanpak maakt, waarin u de benodigde acties bepaalt om de risico’s weg te nemen of terug te dringen. CORBO helpt u bij het maken van het plan van aanpak. Wij weten precies welke stappen u moet ondernemen om een veilige werkomgeving voor uw werknemers te creëren.

Andere diensten

Naast het opstellen van een RI&E doen wij als adviesbureau nog veel meer. We zijn gespecialiseerd in proces-, resultaat-, en efficiency verbetering op alle niveaus binnen de automotive branche. Ook ontwikkelen we zorgsystemen, zoals ISO 9001, en voeren we audits uit. We bieden management coaching en trainingen en coaching aan medewerkers van bedrijven. Wij doen er alles aan om bedrijven in de automotive branche beter te maken, zowel voor het management als voor de medewerkers.

Wij zijn een hecht en informeel team van professionals. Onze aanpak is nuchter en daadkrachtig. De passie om bedrijven te helpen hun organisaties en processen te optimaliseren bindt ons als team. We stellen mens en resultaat altijd centraal en willen het beste voor elk bedrijf. Voor elk vraagstuk hebben wij een oplossing.

Risico Inventarisatie en Evaluatie opstellen met CORBO

Wilt u hulp bij het opstellen van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie? Wij helpen u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op, wij nemen binnen 24 uur contact met u op. We helpen u uiteraard ook bij het opstellen van een plan van aanpak. Met onze expertise en jarenlange ervaring kunnen we u goed adviseren en komen we altijd met een praktische oplossing.

Heeft u vragen? Bel ons via telefoonnummer 0184 447 299 of stuur een e-mail naar info@corbo.nl.


Scroll naar boven