Werkplaats advies

Organisatie adviesbureau CORBO biedt werkplaats advies aan voor bedrijven binnen de mobiliteitsbranche. Werkplaatsorganisatie is een van de diensten die wij aanbieden. Dit houdt in dat wij u advies geven over hoe u de werkplaats zo efficiënt mogelijk kunt inrichten. Met name autobedrijven kunnen hulp nodig hebben bij het inrichten van hun werkprocessen in de garage om op die manier efficiënter te kunnen werken.

Heeft uw autobedrijf behoefte aan werkplaats advies? De methodes die wij inzetten kunnen de productiviteit en efficiency van de werkplaats verhogen. Neem contact op met CORBO, dan bespreken we de mogelijkheden in een kennismakingsgesprek.

Werkplaats advies gegeven door CORBO

CORBO is een organisatie adviesbureau dat gespecialiseerd is in proces-, resultaat- en efficiency verbetering op alle niveaus binnen de mobiliteitsbranche. We kunnen u onder meer ondersteunen bij het invullen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Bij ons kunt u het volgende verwachten:

  • Volledige aandacht voor u
  • Persoonlijke aanpak: maatwerk toegespitst op uw specifieke wensen
  • Specialistische kennis van de mobiliteitsbranche
  • Sterk in praktijk: waardevolle praktijkervaring
  • Resultaatgericht, pragmatisch en praktisch
  • Zijn betrokken en hanteren korte contactlijnen

Waarom werken aan werkplaats efficiency zo belangrijk is

De automotive branche is een snel veranderende markt, nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als autobedrijven zich niet aanpassen aan de nieuwe regels in de branche bestaat er een kans dat ze hun hoofd niet meer boven water kunnen houden. Om toekomstbestendig te blijven, moet u als werkgever nadenken over de vraagstukken die van invloed zijn op de productiviteit en efficiency van uw bedrijf. Door het inwinnen van werkplaats advies zet u de eerste stap naar verbetering.

Strategieën voor werkplaatsorganisatie

Wij bieden verschillende methodes en trainingen aan die de werkplaatsorganisatie kan verbeteren. We beginnen altijd met een organisatieanalyse en ontwikkeling, vervolgens gaan we aan de hand van de analyse-uitkomsten een gericht onderzoek uitvoeren. De benodigde verbeteringen komen zo aan het licht en hiermee gaan we aan de slag. Voor het doorvoeren van de voorgestelde verbeteringen hebben we meerdere strategieën in huis:

Lean is een methode waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle bedrijfsprocessen. Uitgangspunt is om alle vormen van verspilling in processen te bestrijden, dit leidt tot kortere doorlooptijden en lagere kosten.

5S methodiekis erop gericht dat de werkplaats zodanig is ingericht en georganiseerd dat medewerkers makkelijker en efficiënter kunnen werken. Wij hebben onderzocht dat een goed georganiseerde werkplaats rond 6% minder zoektijden heeft naar gereedschap en onderdelen. 5S voorkomt tijdverspilling en leidt tot veilig werken. Dit bevordert het leveren van kwaliteit en efficiency in de werkplaats. Uiteindelijk zal dit leiden tot tevreden klanten en meer rendement.

We hebben een spel ontwikkeld dat gebruikers leert de aftersales cijfers te interpreteren en beïnvloeden. Onze Aftersale game bestaat uit een combinatie van cases, cijfers en bonusvragen. De belangrijkste onderwerpen zijn: efficiency in de werkplaats, productiviteit en beschikbaarheid.

Vraag werkplaats advies aan

Wilt u werkplaats advies ontvangen van CORBO en meer te weten komen over productiviteit en efficiency in de werkplaats? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een kennismaking. Na het kennismakingsgesprek ontvangt u van ons een offerte op maat. Dit noemen we het vrijblijvend voorstel, u zit dus nergens aan vast.

Voor vragen of meer informatie mag u telefonisch contact opnemen via 0184 447 299 of een e-mail sturen naar info@corbo.nl.

Scroll naar boven