Insights Discovery
Insights Discovery 3

Vergroot de effectiviteit van je communicatie met Insights Discovery.

Wil je je eigen communicatie effectiever inzetten? Of je team effectiever laten communiceren? Lees dan verder over Insights Discovery. Dit is een hulpmiddel dat wij gebruiken in trainingen en bij team- en individuele coaching.

Wat is Insights Discovery?
Insights Discovery is een hulpmiddel waarmee je de eigen communicatie effectiever kan maken en teams effectiever kan laten communiceren. Het is een middel voor persoonlijke- en teamontwikkeling.

Kleuren
Insights Discovery gebruikt kleuren om de communicatiestijl van jezelf en anderen te herkennen. De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De kleuren geven je inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen ander gedrag laten zien. Hierdoor kan je beter aansluiten bij de communicatiestijl van de ander waardoor de onderlinge communicatie effectiever wordt.

Hoe werkt het

  • Om inzicht te krijgen in je voorkeurskleuren vul je een korte online vragenlijst in. Zo krijg je een uniek persoonlijk profiel.
  • Hierna wordt het Insights Discovery profiel individueel of groepsgewijs besproken door onze gecertificeerde Insights Discovery practioner. Het gesprek omvat de uitleg van Insights Discovery en het doorwerken van het persoonlijk profiel.
  • De meeste deelnemers herkennen zich voor 95 tot 100% in het beschreven profiel.
  • Aan de hand van het profiel bepalen we samen de belangrijkste ontwikkelpunten voor een effectievere communicatie.
  • Hierna stel je een persoonlijk plan van aanpak op waar je vervolgens mee aan het werk gaat met of zonder begeleiding van ons.

Wat levert het op
Met Insights Discovery investeer je in de persoonlijke en duurzame inzetbaarheid van jezelf of je medewerkers. Zo kan je relaties verbeteren en effectiever communiceren en samenwerken.

Interesse?
Wil je de effectiviteit van je eigen communicatie of die van je team ontwikkelen? Neem dan contact met ons op!

Insights Discovery 4
Scroll naar boven