Risico Inventarisatie & Evaluatie
Risico Inventarisatie & Evaluatie 3

Voor ieder (auto)bedrijf met personeel is de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht. Er zijn daarnaast nog meer redenen om de RI&E op te stellen. U zorgt hiermee voor een veilige werkomgeving. Ook verkleint u de kans op ongevallen en aansprakelijkheid. CORBO voert de RI&E graag voor u uit. Lees verder over wat wij voor u kunnen betekenen!

U kunt gecontroleerd worden

De Inspectie SZW voert momenteel controles uit binnen de automobielbranche op het aanwezig zijn van een RI&E. Uit deze controles blijkt dat nog niet alle bedrijven de RI&E hebben uitgevoerd en/of maatregelen hebben genomen om risico’s aan te pakken. Bedrijven die dit niet hebben geregeld kunnen een boete krijgen. Maar belangrijker is toch dat u de zaken goed geregeld heeft voor uw medewerkers.

Erkende RI&E voor de automobielbranche

De BOVAG heeft samen met sociale partners een checklist ontwikkeld die alle aspecten in kaart brengt. U kunt deze checklist zelfstandig invullen en tot 25 medewerkers hoeft u deze niet voor te leggen aan een arbeidsdeskundige. Deze checklist wordt gefaciliteerd door OOMT en kunt u via hun website vinden (www.oomt.nl).

Van inzicht naar actie

Met alleen het inventariseren risico’s bent u er nog niet. Uit de inventarisatie komen mogelijke enkele risico’s naar voren. In een plan van aanpak bepaalt u vervolgens de benodigde acties om risico’s weg te nemen of terug te dringen.

De meerwaarde als CORBO helpt bij de RI&E

CORBO helpt u bij het invullen van de RI&E en bij het opstellen van een Plan van Aanpak. Wat is de meerwaarde om dit samen met CORBO te doen:

  • We zorgen dat het gebeurt en ontzorgen u
  • We hebben ruime ervaring met het invullen van de RI&E en interpreteren van de onderwerpen
  • We zijn onafhankelijk en kijken objectief naar situaties en faciliteiten
  • We kennen vergelijkbare situaties bij andere bedrijven.
  • We komen met praktische en pragmatische oplossingen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel!

Scroll naar boven