Onderzoek werkplaatsefficiency fietsenspeciaalzaak
Onderzoek werkplaatsefficiency fietsenspeciaalzaak 3

CORBO heeft een onderzoek uitgevoerd bij fietsenspeciaalzaak De Haan Wielersport in Ouderkerk aan de Amstel. Benieuwd naar onze bevindingen en of er raakvlakken zijn met de autobranche? Lees dan verder.

Onderzoek
CORBO heeft een onderzoek uitgevoerd bij De Haan Wielersport in Ouderkerk aan de Amstel. Het doel van dit onderzoek: inzicht krijgen in de mogelijkheden om de werkplaatsefficiency te verbeteren. Ook werd er gekeken op welke manier de werkplaatsinrichting hierbij kan helpen.

Sturen op uren
Tijdens het onderzoek merkten wij dat fietsenwinkels in het algemeen nog geen inzicht hebben in de gewerkte en gefactureerde uren, zoals we dat wel gewend zijn bij autobedrijven. Dit maakt het sturen op uren en sturen op cijfers lastiger.

De Haan Wielersport gaat hier nu actief mee aan de slag. Wij hebben handvatten aangereikt om de gewerkte uren van de monteurs effectiever te registreren om zo correct aan de klant te factureren.

Onderzoek werkplaatsefficiency fietsenspeciaalzaak 4

Herkenbaar
Verder hebben we een aantal verbeterpunten gesignaleerd van werkaanname tot en met aflevering van het rijwiel aan de klant. Samen met de medewerkers zijn afspraken gemaakt om dit proces soepeler en duidelijker te laten verlopen, zodat er zo weinig mogelijk verstoringen optreden en de efficiency toeneemt door anders en niet harder te werken. Voor ons waren deze punten geen verrassing, we komen ze ook nog dagelijks tegen in de autobranche.

Enthousiasme
Samen met het enthousiaste team van De Haan Wielersport hebben we de eerste acties in gang gezet. Leuk om de passie voor het vak, de betrokkenheid bij de winkel en de wil om dit samen te doen bij deze groep mensen te ervaren. Nu gaan ze samen een plan van aanpak maken om ook de andere aanbevelingen op te pakken. Wij hebben er alle vertrouwen in!

Scroll naar boven